Biografie

2024: Van Doren Groep neemt JB Besturingstechniek en Elektrotechniek Terpstra over

De Van Doren Groep – bestaande uit Van Doren Engineers, Duim techniek en Van Lente Systeemintegratie – heeft JB Besturingstechniek in Oosterwolde overgenomen. Dit voorjaar verhuist Van Doren in Groningen naar de vestiging van JB Besturingstechniek in Oosterwolde.


Van links naar rechts: Marjan Bos, Jan Bos, Jos van Doren en Bert Huisman. (Foto: Van Doren Groep)

Met tien locaties in Nederland en één in Slowakije richt de Van Doren Groep zich op elektrotechniek, industriële automatisering en productie-ICT. Na de overname van JB Besturingstechniek blijft het aantal locaties gelijk. Dit voorjaar verhuist Van Doren in Groningen naar de vestiging van JB Besturingstechniek in Oosterwolde. ‘Wij vinden binding met de regio erg belangrijk’, zegt Jos van Doren, algemeen directeur van Van Doren. ‘Kortere reistijden en vakmensen die in de regio van klanten wonen, zijn van waarde voor de kwaliteit en efficiency in projecten.’

Continuïteit borgen

JB Besturingstechniek is onderdeel van de Silva Groep en telt dertig medewerkers. Jan Bos, die samen met zijn vrouw Marjan Bos-Spijkman de directie vormt, richtte het bedrijf in 1993 op. Net als bij Van Doren Engineers ligt de focus op industriële automatisering voor klanten over de hele wereld. ‘Omdat we geen opvolging hebben, zochten we naar een partij met dezelfde familiewaarden om de continuïteit van ons bedrijf te borgen.’

Aanspreekpunten

Bert Huisman, nu teammanager van Van Doren in Groningen, gaat de vestiging in Oosterwolde aansturen. Klanten en relaties behouden hun vertrouwde aanspreekpunten.

2017: Overname Elektrotechniek Terpstra

2017: Overname Elektrotechniek Terpstra

Met ingang van 1 mei 2017 heeft de Silva Groep Elektrotechniek Terpstra in Oosterwolde overgenomen en geïntegreerd in het pand van JB Besturingstechniek aan de Nanningaweg in Oosterwolde.

2011: De Silva Groep

In 2011 veranderde de naam van JB Besturingstechniek Holding in Silva Groep en kreeg zij haar eigen logo en website om beter zichtbaar te maken welke bedrijven onder deze holding vallen en wat de (duurzame) ambities en doelstellingen van deze Holding zijn.

1996: Oosterwolde

1996: Oosterwolde

In 1996 werd de eenmanszaak omgezet in een B.V. en verhuisde het bedrijf noodgedwongen naar de Butjeskamp (voormalig P.E.B. gebouw) in Oosterwolde. Alle drie de slaapkamers van de duplexwoning in Drachten waren inmiddels ingericht als bedrijfsruimte en Jan en marjan woonden en sliepen inmiddels in de woonkamer.

In datzelfde jaar werd ook JB Besturingstechniek Holding opgericht. Het bedrijf groeide gestaag naar 15 man en in 2003 verhuisde het bedrijf naar de Venekoterweg 44 in Oosterwolde. Het pand aan de Butjeskamp was inmiddels te klein geworden en we werkten daar inmiddels vanuit bijgeplaatste zeecontainers en kantoorunits.

Foto: Sisko Bos in 1997 vanuit ons eerste pand in Oosterwolde

1993: De start

1993: De start

Op 16 augustus 1993 startte Jan Bos op 27 jarige leeftijd zijn eenmanszaak ‘JB Besturingstechniek’ vanuit een slaapkamer in de bovenste woning van een duplex woning aan de Melkkelder in Drachten.

Een jaar later kwamen zijn vrouw Marjan Bos-Spijkman en zijn broer Sisko Bos bij het bedrijf.

Foto: Jan Bos in 1993. Zo is het begonnen; vanuit een slaapkamer.

Contact

    Silva Groep B.V.
    Langekamp 41
    8431 PR Oosterwolde

    T: 0516 520 948
    E: info@silvagroep.nl