Home

De Silva Groep is een houdster- en investeringsmaatschappij en wordt gerund door het ondernemers echtpaar Marjan Bos-Spijkman en Jan Bos.

Beide ondernemers hebben meer dan 20 jaar ondernemers ervaring.

De Silva Groep is 100% eigenaar van de volgende ondernemingen:

  • JB Besturingstechniek met vestigingen in Oosterwolde (Fr.), Oldenzaal en Winschoten.
  • Everts Product Handling gevestigd in Oosterwolde (Fr.).
  • Elektrotechniek Terpstra gevestigd in Oosterwolde (Fr.)

De Silva Groep is voor 49% eigenaar van:

  • SelectEQ met vestigingen in Veendam, Oosterwolde (Fr.), Oldenzaal en Winschoten.

Vanuit de Silva Groep worden ook diverse (startende) ondernemers begeleid en gecoacht door Marjan en Jan. Met hun jarenlange ervaring kunnen zij veel toegevoegde waarde leveren aan ondernemers op het gebied van het ondernemerschap.

Missie & visie

Vierde Industriële Revolutie

Wij staan aan de vooravond van een nieuwe (vierde) Industriële revolutie waarbij Big Data de game changer zal zijn. ICT en in het verlengde daarvan IA (Industriële Automatisering) gaan een belangrijke rol spelen in deze veranderingen.

Wij zien de volgende trends:

  • Producten worden slim (smart) en gaan met elkaar communiceren via het Internet of Things (IoT).
  • Consumenten gaan voor lokale fabriekjes zorgen via 3D-printen (customization by customers).
  • Consumenten gaan alleen voor gebruik van producten (auto’s, gereedschappen, etc.) betalen. Buurtbewoners gaan gezamenlijk duurzame producten aanschaffen en met elkaar delen.
  • De hoeveelheid aan grondstoffen neemt wereldwijd af. Hierdoor ontstaat de noodzaak voor een circulaire economy (denk hierbij aan hergebruik van materialen).

Bedrijven en instellingen kunnen plotseling te maken krijgen met een drastische verandering van hun markt;

  • Taxibedrijven krijgen te maken met bedrijven als Uber.
  • Banken met consumenten die hun eigen bank beginnen (BitCoins).

Industrie 4.0 / Smartfactories

In de productie zien wij slimme fabrieken (smartfactories) ontstaan met slimme productielijnen die zichzelf aan kunnen passen wanneer de gevraagde kwaliteit niet gehaald dreigt te worden. Vision-systemen en andere slimme sensoren zullen hiervoor worden ontwikkelt en met elkaar worden verbonden.

Nieuws

9 maanden geleden

Silva Groep BV

Per 1 mei neemt de Silva Groep, Elektrotechniek Terpstra in Oosterwolde over. De Silva Groep met diverse bedrijven actief in de industriële automatisering waar onder JB Besturingstechniek ziet in de activiteiten van Elektrotechniek Terpstra een mooie uitbreiding van haar portfolio en zal naast besturingssystemen voor machines en procesinstallaties ook verdeelsystemen voor de utiliteit en industrie gaan bouwen. ... Lees MeerLees Minder

 

Reageer op Facebook

Gefeliciteerd en succes!👍

1 jaren geleden

Silva Groep BV

Per 1 november hebben wij onze derde vestiging geopend. Naast vestigingen in Oosterwolde en Oldenzaal zijn we nu ook gevestigd aan de Zeefbaan 20E te Winschoten! Hierbij het persbericht:

JB Besturingstechniek opent derde vestiging

Naast de vestigingen in Oosterwolde en Oldenzaal heeft JB Besturingstechniek per 1 november een derde vestiging geopend aan de Zeefbaan 20E te Winschoten.

JB Besturingstechniek is actief in de industriële automatisering en richt zich met name op bedrijven die actief zijn in het ontwerpen en bouwen van (speciaal) machines. Hier ontwerpt, bouwt, programmeert en installeert JB Besturingstechniek de besturingen voor. De mensen van JB Besturingstechniek stellen deze besturingen waar ook ter wereld in bedrijf.

JB Besturingstechniek behoort tot de Silva Groep. Een groeiend familie bedrijf in 1993 opgericht en nog steeds geleid door het ondernemers echtpaar Jan en Marjan Bos. Voor de groep van bedrijven die onder de Silva Groep valt, werken zo’n 50 hoog opgeleide mensen. De bedrijven die onder de Silva Groep vallen kenmerken zich door de bijzondere organisatie structuur en cultuur; zelfsturende teams waarbij de individuele werknemer een hoge mate van verantwoordelijkheid heeft. Hierdoor zijn bedrijven ontstaan met zeer betrokken, ondernemende werknemers waardoor men in de praktijk zeer snel kan schakelen. Een must in de dynamische wereld van de machinebouw en procesindustrie.

JB besturingstechniek kenmerkt zich verder vanwege haar innovatieve karakter en denkt mee in de ontwikkeling van besturingen voor nieuwe machines. JB Besturingstechniek heeft niet alleen specialistische kennis op het gebied van PLC-, Industriële PC’s, HMI’s en SCADA systemen maar ook van vision technologie. Verschillende voorbeelden daarvan zijn te vinden op de site: www.jbbesturingstechniek.nl.

Vanuit de nieuwe vestiging kan JB Besturingstechniek haar klanten in het oosten van Groningen beter bedienen en verwacht men in die regio ook een nieuwe aanwas van klanten.
... Lees MeerLees Minder

Reageer op Facebook

Werkmaatschappijen:

Contact

Silva Groep B.V.
Langekamp 41
8431 PR Oosterwolde

T: 0516 520 948
E: info@silvagroep.nl